OVER ONS

Yellow Sound

CoachingMIND

STEPHANIE


Mensen zijn altijd mijn grote passie geweest. Van kinds af aan vond ik het al interessant om anderen te observeren. Hoe gedragen we ons in groepen of juist wanneer we helemaal alleen zijn. Luisteren, meevoelen, meedenken, leren en communiceren, dat is waar ik van hou.

 

Vandaar mijn grote voorliefde voor psychologie.

Als psychologe wil ik dan ook niets lievers dan met mensen werken. Ik wil graag mijn opgedane kennis delen en helpen waar ik kan zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen om gezonder & gelukkiger in het leven te staan.

BODY

CARLA


Als vitaliteitscoach gaat het er mij om dat mensen gezond en vitaal door het leven gaan. Je gelukkig voelen in een gezond lichaam, dat is mijn missie. Hiervoor is een holistische benadering noodzakelijk, gedrag, omgeving en hormonen; ze spelen allemaal een rol in gewicht en gezondheid.

STEPHANIE...

UIT JE HOOFD, IN JE HART


Als jong meisje werd ik gediagnostiseerd met een chronische darmziekte. Ik heb inmiddels geleerd dat deze ziekte bij mij opvlamt wanneer ik gestresst ben, wanneer ik overprikkeld raak en wanneer ik niet gezond eet. Hoe ga je nou om met al de prikkels in onze huidige samenleving? Hoe kun je nou omgaan met drukte en stress? Met alle verplichtingen waaraan je moet voldoen? Hoe kun je leren positiever in het leven te staan? Bewuster te leven?

 

Toen ik in aanraking kwam met positieve psychologie ging er voor mij een belletje rinkelen. Ik had nu handvaten gekregen. Zo pas ik al een aantal jaren de grote thema's uit deze stroming toe, in combinatie met mindfulness. Ik heb leren leven vanuit mijn hart, in plaats van uit mijn hoofd. Mijn hoofd ondersteunt nu mijn hart, niet andersom. Ik heb weer leren voelen wat mijn lichaam nodig heeft, een kwaliteit die iedereen bezit maar in onze maatschappij een beetje op de achtergrond is geraakt. Ik heb geleerd anders naar de wereld te kijken, door een positievere bril. Ik heb geleerd om om te gaan met stress en druk, om om te gaan met negatieve ervaringen en omstandigheden, om om te gaan met tegenslagen. Hierdoor heb ik ook mijn ziekte onder controle, al geruime tijd! Ik heb geleerd dat je met een gezondere, positievere mindset een hele hoop kunt bereiken. En het mooie is, ik leer elke dag bij.

 

Dat wil ik graag met iedereen delen, want ik weet zeker dat ook jij hiermee je voordeel kunt doen!

OPLEIDINGEN


Sociale Psychologie

BSc (met genoegen 8.0)


Thesis: Ben jij een gevoelsmens of koude kikker?

Onderzoek naar hoe mensen hun emoties delen, met speciale aandacht voor non-verbale uitingen.
Social and Healthy Psychology

MSc (cum laude 8.0)


Thesis: The prediction of modes of social sharing by emotion features (emotion intensity and nature).


Mindfulness trainer 


ERVARING


* Content maker en trainer See True


* People Manager & Gezondheidspsychologe bij  BodyDesignGroup


* Eigenaar Yellow Sound Coaching


* Workshops voor Universiteit Maastricht


* Mind Workshop - gelukkig zijn moet je durven-


* Mind Workshop - mindwaves-mindfulness-


CARLA...


“ik wens dat je je gelukkig voelt in een gezond en vitaal lichaam”


Mijn naam is Carla Ponsioen-Provence vitaliteitscoach, ondernemer, nieuwsgierig en passievol als het gaat om de Body, Mind and Spirit.


Tijdens mijn eigen zoektocht naar een gezond en vitaal leven, ontstond als het ware een reis waarbij mijn passie en nieuwsgierigheid leidend waren.


Door deze nieuwsgierigheid en de wil om me gezond en vitaal te voelen, ben ik me gaan verdiepen in hoe we dit nou eigenlijk kunnen bereiken. Onze huidige wereld zit vol prikkels, eten in overvloed en stress ligt op de loer. Hoe is het dan mogelijk om gezond en vitaal oud te worden?


Tijdens de overgang (mede door de klachten die ik ervaarde) ben ik me nog meer gaan verdiepen. Hoe kan het nou dat overgangsklachten in sommige landen, bij bepaalde groepen vrouwen helemaal niet voorkomen? Ik leerde dat voeding een grotere rol speelt dan ik me ooit voor mogelijk gehouden heb. Bijvoorbeeld de hormoondisbalans die je kan ervaren tijdens de overgang is vaak een gevolg van onze leefstijl en het voedsel dat wij tot ons nemen.


Als voedingsconsulente en vitaliteitschoach specialiseer ik me naast afslanken en coaching naar een vitalere en gezondere levensstijl ook op het gebied van de overgang en voeding. Dit blijkt zo’n onbekend terrein voor de gewone vrouw terwijl er zoveel winst te behalen valt. Dit inspireerde me dan ook om andere vrouwen, die worstelen met overgangsklachten of die in de aanloop van de overgang preventief aan de slag willen, te kunnen helpen.


Ik zou graag mijn steentje bijdragen aan jouw geluk, gezondheid en een hoog vitaliteitsniveau, zodat je tot op hoge leeftijd kunt blijven genieten van het leven.OPLEIDINGENVoedingsconsulente(Vitaliteits)coachingMindfulness trainer ERVARING


* Voedings- en vitaliteitscoaching


* Coach bij Yellow Sound Coaching


* Groepsmeditaties


* Verschillende workshops o.a. - stenen meditatie & mindful eten


Yellow Sound Coaching

De Verbinderij,

Molenveldstraat 90,

6001 HL, WEERT

Yellow Sound Coaching

Fort Willemweg 13b,

6219 PA, MAASTRICHT